Beveiligingstechniek bijscholing

Vakcommissie Beveiliging

De Vakcommissie Beveiliging bestaat uit een voorzitter, overige leden en een branchemanager namens Techniek Nederland. Het betreft circa zes tot zeven personen met ieder een eigen specialisme. De Vakcommissie Beveiliging komt vijf keer per jaar bijeen en vormt een goede afspiegeling van haar achterban.

Vakcommissie Beveiliging

We zitten aan tafel en onderhouden structureel contact met diverse beleidsbepalers waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB), Federatie Veilig Nederland,  maar ook met opleidingscentra en de assurantiebranche. Op deze wijze zijn wij direct betrokken bij de totstandkoming van certificatieschema’s en erkenningsregelingen. 

De Vakcommissie Beveiliging zet zich in voor: 

  • Verbinding met en tussen de leden door adequate kennisuitwisseling;
  • Kwaliteit en marktpositie van beveiligingsinstallateurs bevorderen en verbeteren;
  • Marktontwikkeling door innovatie en techniek;
  • Inspelen op (nieuwe) ontwikkelingen;
  • Effectieve belangenbehartiging door nauwe samenwerking aan te gaan en invloed uit te oefenen binnen diverse gremia, waar regelgeving wordt ontwikkeld en vastgesteld binnen het vakgebied. 
Istock 1336250799 Laptop Digitaal

LinkedIn-groep Beveiligingsinstallateurs

De Vakcommisie Beveiliging bedient de achterban door kennisoverdracht en nodigt regelmatig uit voor sessies waar nieuwe ontwikkelingen de aandacht krijgen. Daarnaast is er een Linkedin-groep voor Beveiligingsinstallateurs waar we specialisten uit de hele sector met elkaar in verbinding brengen om kennis en actuele informatie met elkaar te delen.

Voor het lidmaatschap vraagt Techniek Nederland dat men aantoonbaar kwaliteit levert. Dit kan door middel van een certificering en/of erkenning. Voor beveiligingsinstallatietechniek zijn er meerdere kwaliteitsregelingen die onderdeel zijn van het kwaliteitsbeleid van Techniek Nederland. BORG-E (Elektrotechnisch) is onderdeel van het kwaliteitsbeleid van Techniek Nederland. BORG-E is een certificeringsregeling en schemabeheerder is het CCV. Een BORG-E gecertificeerd bedrijf is gespecialiseerd in elektronische inbraakbeveiliging. BORG-E is goedgekeurd voor opname in het register van kwaliteitsregelingen van Techniek Nederland. Informatie over BORG-E.

Kwaliteitsregelingen

Webinar Rookgasafvoer; alles wat je moet weten als je op het dak werkt

Wij krijgen dagelijks veel vragen binnen over rookgasafvoeren. De Vakcommissies VSE en VKD hebben daarom op 17 april 2023 een webinar georganiseerd waarin we diverse vragen beantwoordden. Download de presentatie of kijk het webinar terug

Kijk het webinar terug
content-image

Vakcommissie Beveiliging

De Vakcommissie Beveiliging is een vertegenwoordiging van de Vakgroep Beveiliging. De commissie inventariseert de wensen van de leden en vertaalt dit in concrete producten, diensten en activiteiten.

Techniek Nederland
Marc Niele Voorzitter Vakcommissie Beveiliging, Prisma Beveiliging B.V.
Techniek Nederland
Han Kalkman Hillsafety B.V.
Hélène Minderman
Hélène Minderman Branchemanager
Techniek Nederland
Ronald Uittenbogerd Complex E-Techniek B.V.
Techniek Nederland
Andy Vintcent RSE SPIE Nederland B.V.
Techniek Nederland
Egbert Colijn Colijn Beveiliging