Duurzaam

Vakcommissie Metalen Daken

Onze vakcommissie bestaat uit bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken, repareren en restaureren van daken en goten van zink, koper en lood. Dit ambacht heeft een rijke historie en is de laatste jaren sterk in opkomst. Metalen daken zijn niet alleen duurzaam en tijdloos, maar ook steeds populairder bij zowel historische als nieuwe gebouwen. Onze vakcommissie zet zich in om dit vakmanschap te behouden en kennis over te dragen.

Metalen Dakbedekking

Doe mee en meld je aan!

Ben jij een gedreven professional in de metalen daken branche en wil je bijdragen aan het behouden van dit vakmanschap en het overdragen van kennis? Dan is dit je kans! Wij zoeken enthousiaste vakcommissieleden voor de Vakcommissie Metalen Daken. Samen kunnen we waarde creƫren voor alle leden. Doe mee en meld je aan!

Opleidingen

De Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) start binnenkort met twee zinkwerker opleidingen. Als zinkwerker zijn jouw werkzaamheden onder andere: plaatsen van zinken goten en hemelwaterafvoeren, repareren van lood, plaatsen van diverse dakdoorvoeren en dakbedekking leggen van kleine tot grote omvang.

Opleiding Zinkwerker 

Tijdens de opleiding leer je alles over het werken met zink! Van het snijden, buigen en solderen tot het aanbrengen van zinken dakbedekking en gevelbekleding. Meer informatie is beschikbaar via de website van BTO

Opleiding allround zinkwerker

Als allround zinkwerker ben je verantwoordelijk voor het maken, installeren en onderhouden van zinken daken, goten, gevels en andere zinken constructies. Meer informatie is beschikbaar via de website van BTO 

Vakcommissie Metalen Daken

De Vakcommissie Metalen Dakdekkersgilde vertegenwoordigt bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het aanbrengen, repareren en restaureren van zink, koper en lood.

Hélène Minderman
Hélène Minderman Branchemanager
Techniek Nederland
Jochem Duijts Loodgietersbedrijf Idéfix