UV05923 Klimaat Verwarming 1600X900

Vakcommissie Verhuur en Service Energietoestellen (VSE)

De Vakgroep Verhuur en Service Energietoestellen (VSE) richt zich voornamelijk op leden die bedrijfsactiviteiten verrichten in het kennisgebied verhuur en service energietoestellen. De Vakcommissie VSE bestaat uit een voorzitter en overige leden en bestaat in 2024 uit acht leden. De Vakcommissie VSE komt vijf keer per jaar bijeen en vormt een goede afspiegeling van haar achterban. Waar mogelijk wordt de samenwerking gezocht en geïntensiveerd met de Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) en werkgroepen op aangrenzende vakgebieden.

Vakgroep Verhuur en Service Energietoestellen (VSE)

De Vakcommissie zet zich in voor: 

  • Verbinding met en tussen de leden door adequate kennisuitwisseling;
  • Kwaliteit en marktpositie bevorderen en verbeteren;
  • Marktontwikkeling door innovatie en techniek;
  • Inspelen op (nieuwe) ontwikkelingen;
  • Effectieve belangenbehartiging.
Klimaattechniek - Warmtepomp

De Vakgroep VSE heeft naast de Vakcommissie VSE nog een aantal werkgroepen die regelmatig overleggen:

Werkgroep Techcom

De werkgroep Techcom komt circa 3 x per jaar bijeen en volgt ontwikkelingen op technisch gebied en heeft een directe link met de vakcommissie. De werkgroep kan informatie richting vakcommissie geven en vice versa. De werkgroep kan opdrachten krijgen van de vakcommissie.  Voorbeelden van technische onderwerpen zijn bijvoorbeeld de problematiek in het kader van collectieve rookgasafvoersystemen en regelmatig terugkerende storingen in bepaalde typen en merken CV ketels.

Werkgroep Opleidingen 

De werkgroep Opleidingen komt circa 2 x per jaar bij elkaar en volgt ontwikkelingen op opleidingen en onderwijsgebied en heeft een directe link met de vakcommissie. De werkgroep kan informatie richting vakcommissie geven en vice versa. De werkgroep kan opdrachten krijgen van de vakcommissie. Voorbeelden van onderwerpen zijn eisen die aan monteurs worden gesteld m.b.t. nieuwe wettelijke regelingen.

De Vakcommissie VSE is proactief op zowel inhoudelijk als strategisch niveau betrokken bij het tot stand komen van erkenningsregelingen. Dit betekent een vertegenwoordiging in bijvoorbeeld de betreffende Technische Commissie van InstallQ.  Vertegenwoordigers vanuit of namens de Vakcommissie VSE stemmen hun inbreng op structurele wijze af met de leden van de Vakcommissie VSE en betrekken hen bij de inhoud.

Nieuwe concept erkenningsregelingen worden in de Vakcommissie en in onderliggende werkgroepen waaronder de VSE Techcom  besproken en na positieve besluitvorming intern doorgeleid binnen Techniek Nederland met als doel opname in de lijst  van kwaliteitsregelingen. Leden moeten kunnen aantonen dat zij beschikken over minimaal  één kwaliteitsregeling voor het specialisme waarin ze hoofdzakelijk actief zijn.

Kwaliteitsregelingen

Webinar Rookgasafvoer; alles wat je moet weten als je op het dak werkt

Wij krijgen dagelijks veel vragen binnen over rookgasafvoeren. De Vakcommissies VSE en VKD hebben daarom op 17 april 2023 een webinar georganiseerd waarin we diverse vragen beantwoordden. Download de presentatie of kijk het webinar terug

Kijk het webinar terug
content-image