Cybersecurity 1200
Home Platform Samen Digitaal Veilig

Online criminaliteit is een groeiende zorg voor alle bedrijven, groot en klein. Met de invoering van de nieuwe NIS2-cybersecuritywet en een programma om jouw bedrijf veiliger te maken, kun je deze dreigingen tegengaan. Techniek Nederland ondersteunt haar leden met een gratis programma via het platform Samen Digitaal Veilig.

Gratis Plusversie platform Samen Digitaal Veilig

Samen Digitaal Veilig is een platform dat ondernemers helpt hun bedrijf te beschermen tegen internetcriminelen. Met het platform kun je de eerste stappen zetten op het gebied van digitale veiligheid. Hiermee kun je snel en eenvoudig je digitale veiligheid verhogen met praktische workshops, online trainingen, en handige checklists. De Plusversie van het pakket Samen Digitaal Veilig is de plek waar je als bedrijf, groot of klein, de meest relevante NIS2 informatie kunt vinden over de impact op de leveringsketen. Krijg gratis toegang tot de Plusversie van Samen Digitaal Veilig (tot 31 oktober 2024) en houd jouw voortgang in de gaten met een mooi dashboard. 

Checkmark Tnpaars Rgb

Zet concrete stappen om je bedrijf digitaal beter te beschermen. Leden van Techniek Nederland kunnen tot 31 oktober 2024 gratis gebruikmaken van de uitgebreide Plusversie in het platform Samen Digitaal Veilig. Meld je nu aan.

De NIS2 komt eraan

Europese wetgeving verplicht ruim 10.000 organisaties strenge cybersecuritymaatregelen te nemen. Dat raakt heel veel bedrijven die leveranciers zijn van die grote organisaties. De NIS2 is ingewikkeld en complex. Controleer of je bedrijf valt onder de NIS2 op deze website. Bereid je goed voor op NIS2 en krijg als lid van Techniek Nederland 50% korting met de code TechniekNL om:

Veelgehoorde misverstanden

Er zijn veel misverstanden rondom cyberaanvallen:

  • ‘Dat overkomt mij niet’
    Veel van onze leden denken dat ze geen doelwit zijn. Of dat ze het goed geregeld hebben. Helaas wijst de praktijk anders uit. Cyberaanvallen treffen alle soorten ondernemingen, groot en klein.
  • ‘Bij mij is niets te halen’
    Ook in onze branche werken we met gevoelige informatie die vertrouwelijk moet blijven. Ook werken vaak meerdere partijen digitaal samen aan hetzelfde project. Dit betekent dat informatie moet worden gedeeld, wat extra beveiligingsrisico's met zich meebrengt.
  • ‘Mijn systemen zijn beveiligd’
    Digitale veiligheid is best complex, omdat het niet alleen om technische zaken gaat, maar ook om gedrag en bewustzijn. Wist je dat in meer dan de helft van de gevallen een hack kan gebeuren door menselijke fouten? Daarom is het zo belangrijk om dat bewustzijn te trainen.