Installatie - Verduurzaming

RGS helpt installateurs efficiënter woningcorporaties verduurzamen

Help jij woningbouwcorporaties bij de verduurzaming van hun woningvoorraad? Dan werk je nauw samen met deze organisaties en onderhoudsbedrijven. Optimaal rendement vraagt om afstemming met alle partners, vanaf de tekentafel tot en met continue monitoring en verbetering. Wil je dit en aantoonbaar de kwaliteit, afstemming en voorspelbaarheid van kosten verbeteren? Ga dan aan de slag met deze opleidingen, documenten en werkmethodes.

Schermafbeelding 2024 09 12 161910

RGS leidt tot betere prestaties

RGS is een werkmethodiek die de afstemming van de processen van de samenwerkende partijen verbetert. Vanaf de start zijn alle partijen aangesloten waardoor ze tot een optimaal ontwerp komen. Het doel? De integrale beheerkosten in relatie tot de exploitatieperiode van het bezit minimaliseren. Steeds meer woningcorporaties en andere vastgoedbeheerders kiezen voor RGS. Het is dé standaard bij onderhouden, renoveren en verbeteren van bestaand vastgoed. Aedes, Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland ontwikkelen en stimuleren de toepassing van RGS.

Lees het blog over de voordelen die RGS Breman Installatiegroep biedt.

VGO-keur maakt installateurs aantrekkelijker

Wil je volgens de RGS-methodiek werken, dan moet je aantoonbaar je bedrijfsprocessen op orde hebben. Dat toon je je aan met het VGO-keur: het enige onafhankelijke keurmerk dat bewijst dat je onderhouds- en investeringsprojecten resultaatgericht uit kan voeren, waarbij processen, kennis en uitvoeringskwaliteit worden beheerst én je bedrijf financieel stabiel is. Heb je een VGO-keurmerk op zak? Dan is dat de garantie dat jouw bedrijf de RGS-methodiek in alle facetten beheerst. Uit onderzoek blijkt dat het VGO-keur bij de helft van VGO-bedrijven extra klanten oplevert. Wil je ook het VGO-keur? Lees dan het stappenplan.

Beginnen met RGS

Op de website van de Stichting RGS vind je de brochure “Beginnen met RGS” en daarnaast ook andere publicaties over het werken volgens RGS. Download alles kosteloos via Publicaties RGS NL. En schrijf je in voor een van de RGS-trainingen.

Schermafbeelding 2024 09 12 161855

Hulp bij strategisch kiezen van duurzame installaties

De juiste combinatie van installaties en schilverbetering per woningtype is een puzzel. De Warmteschijf en de redeneerlijn helpen bij het gesprek met de woningcorporatie in die afweging. De Warmteschijf geeft de onderlinge samenhang aan tussen de warmtebehoefte (isolatie- graad), de warmtepomp (warmteopwekker) en het afgiftesysteem (radiator, vloerverwarming, etc.) en hoe de juiste combinatie leidt tot een comfortabele en betaalbare woning. De redeneerlijn helpt bij het ontwikkelen van een passende aanpak die voor duurzaam wooncomfort zal zorgen. Download de publicaties