Csrd
Home Nieuws 2024 Dubbele Materialiteitsanalyse voor de installatiebranche

Als jouw bedrijf onder de nieuwe CSRD-verplichtingen (duurzaamheidsverslaglegging) valt, dan hebben we goed nieuws! Techniek Nederland heeft speciaal voor installatiebedrijven een dubbele materialiteitsanalyse (DMA) ontwikkeld.

Deze DMA geeft helder inzicht in welke duurzaamheidsthema’s relevant zijn voor onze sector en waarom. Het rapport kijkt naar de impact van deze thema’s op je bedrijf en de maatschappij. Dit helpt je als rapportageplichtig bedrijf om jouw eigen DMA op te stellen – een verplicht onderdeel van de duurzaamheidsinformatie en -strategie. De gezamenlijke DMA die we hebben opgesteld is een ideaal startpunt en biedt waardevolle input voor jouw gesprekken met stakeholders. 

De DMA is tot stand gekomen in samenwerking met lidbedrijven van Techniek Nederland en is getoetst bij externe stakeholders, zoals banken, fabrikanten en aannemers. Let op: dit rapport is bedoeld als handvat en vervangt niet de eigen DMA van je bedrijf. 

Download nu het gratis CSRD-pakket! 

Deze analyse maakt deel uit van het uitgebreide CSRD-pakket voor de installatiesector, inclusief sjabloondocumenten, een stappenplan, een webinar en een handige FAQ. 

Wil je aan de slag met jouw duurzaamheidsrapportage? Download het CSRD-pakket hier!