Arbeidsomstandigheden
Home Nieuws 2024 Nieuwe pensioenregeling Metaal & Techniek

Op 3 april hebben de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek en vakbonden een nieuwe pensioenregeling voor de Metaal en Techniek afgesproken. Deze regeling omvat een solidaire premieregeling, een verplichte basisregeling en vrijwillige aanvullingen, en treedt op 1 januari 2026 in werking. Vanaf die datum worden opgebouwde pensioenaanspraken en -rechten overgeheveld naar de nieuwe regeling, ook wel 'invaren' genoemd. Dit komt voort uit de Wet toekomst pensioenen (Wtp), die sinds 1 juli 2023 geldt.

Transitieplan

Sociale partners hebben de (overgang naar de) nieuwe regeling vastgelegd in een transitieplan. Uitgangspunt is een evenwichtige behandeling van de deelnemers uit alle leeftijdsgroepen (inclusief alle pensioengerechtigden). Dit betekent onder meer dat alle opgebouwde pensioenrechten van deelnemers overgaan naar de nieuwe regeling. Het transitieplan wordt binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van de vakbonden en werkgeversorganisaties.

Contact Icon

Meer weten? Download hier het transitieplan. Dit transitieplan is de nadere uitwerking van de Hoofdlijnen Nieuwe Pensioenregeling Metaal en Techniek.

Uitvoering bij PMT

PMT zorgt voor een evenwichtige overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Het pensioenfonds wordt ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de nieuwe regeling en verzorgt de communicatie met de (verplicht en vrijwillig) aangesloten werkgevers, (ex-)werknemers en pensioengerechtigden. Sociale partners monitoren bij en na de overgang naar de nieuwe pensioenregeling of de evenwichtigheid en de doelstellingen van de nieuwe regeling worden gerealiseerd.

Voorlichting

De komende tijd gaat Techniek Nederland onder meer via webinars voorlichting over de nieuwe pensioenregeling verzorgen. 

Download hier de hoofdlijnen van de nieuwe pensioenregeling

Neem contact op