Istock 1773432773 Weg Afzetting Verboden
Home Nieuws 2024 Nieuwe toolboxflyer: valgevaar kruipruimtes

Helaas zijn er afgelopen jaar meerdere incidenten voorgekomen met open kruipruimten. De risico’s hiervan zijn vooral van toepassing op mensen uit de omgeving. Deze nieuwe flyer van BEI en VIAG bespreekt twee incidenten waarbij een bewoner een open ruimte in tuimelde. Het is van belang om een open werkgat altijd af te zetten. Ook als je maar even jouw werkplek verlaat. Wees je ervan bewust dat bewoners vaak afgeleid zijn en niet goed opletten!

De flyer is te vinden op: https://www.lerenvanincidenten.net/toolboxen/ en  https://netwerkbedrijven.dearbocatalogus.nl/.

Vanuit de BEI en VIAG veiligheidsrichtlijnen van de netbeheerders wordt met enige regelmaat ondersteunend materiaal beschikbaar gesteld om jouw vakmensen te instrueren. Het doel is om met elkaar van incidenten te leren en deze te voorkomen. Er is naast de werkgroepen elektra- en gasincidenten sinds enige tijd ook een werkgroep ARBO-incidenten. Deze werkgroep richt zich op arbeidsincidenten die plaatsvinden bij het werken aan onze gas- en elektriciteitsnetten. Denk hierbij aan snijden, vallen, beknellen, fysieke overbelasting en aanrijdingen.

Deze nieuwe flyer vanuit deze werkgroep Arbo-incidenten kan je mogelijk ondersteunen bij jouw werk.

Neem contact op