Wat zijn de mogelijkheden voor het bereiden van warm tapwater in combinatie met een warmtenet met lagere aanvoertemperaturen (<65°C)? Meld je aan voor het webinar van Topsector Energie over dit onderwerp op 3 februari.
De temperatuur die nodig is voor de verwarming van gebouwen daalt. Door beter geïsoleerde woningen, door de populariteit van vloerverwarming en natuurlijk door klimaatverandering. Ook is het bij duurzame warmtebronnen efficiënter om de aanvoertemperatuur mee te laten dalen. Een lagere aanvoertemperatuur is echter niet geschikt voor de bereiding van warm tapwater. Dat leidt tot de vraag: wat zijn eigenlijk de mogelijkheden voor het bereiden van warm tapwater in combinatie met een warmtenet met lagere aanvoertemperaturen (<65°C)?
TKI Urban Energy en RVO vroegen adviesbureau DWA om deze vraag te onderzoeken. DWA zette verscheidene mogelijkheden op een rij, en stelde per optie een factsheet op met kenmerken zoals kosten, energiegebruik, ruimtegebruik en benodigde netcapaciteit. Dit overzicht kan worden gebruikt als besliskader bij de keuze voor het bestpassende tapwatersysteem bij lagere temperatuur warmtenetten.
Op maandag 3 februari van 15:00 - 16:00 uur presenteert DWA haar bevindingen in het webinar Besliskader tapwateropties bij lagetemperatuur warmtenetten. Ook komen er tijdens dit webinar enkele innovatieve tapwatersystemen langs die ook in het rapport staan beschreven.
Meld je aan via: Webinar Besliskader tapwateropties bij lagetemperatuur warmtenetten