Header Bewust En Zuinig Drinkwatergebruik 1600X900
Home Nieuws 2023 Bewust en zuinig drinkwatergebruik

Tot 2030 wordt een toename van de drinkwatervraag verwacht terwijl tegelijkertijd de natuurlijke beschikbaarheid van bronnen afneemt. Dit betekent dat we, zelfs in het waterrijke Nederland, maatregelen moeten gaan treffen om te borgen dat we voldoende drinkwater tot onze beschikking blijven behouden.

Het Ministerie van I&W heeft door Berenschot en Arcadis een verkenning laten uitvoeren voor een effectief instrumentarium voor een bewust en zuinig drinkwatergebruik. Techniek Nederland heeft het document â€˜Besparingstips water en energie bij leidingwaterinstallaties’ meegegeven als input voor het rapport. Hier zie je ook zeker de technische onderdelen van terug in het rapport. De verkenning laat zien dat drinkwaterbesparing mogelijk is met een combinatie van maatregelen en instrumenten. Dit betekent kansen voor de installatiebranche. De Kamerbrief en het rapport is te vinden op de website van de overheid. De managementsamenvatting en de conclusies geven een goed beeld van de inhoud van het rapport.

Techniek Nederland heeft voor u het rapport doorgenomen en belangrijke onderdelen voor de installatiebranche geel gemarkeerd in het rapport.

Neem contact op