Bedrijfsvergelijkend onderzoek
Home Nieuws 2024 Basis bedrijfsvergelijkend onderzoek afgerond: winstgevendheid blijft in 2022 op peil

Meer dan 350 installatiebedrijven, van groot tot zzp, namen deel aan het basis bedrijfsvergelijkend onderzoek over boekjaar 2022. In een rapportage op maat zien ze hoe hun exploitatie-, productiviteits- en balanscijfers zich verhouden tot die van branchegenoten. En waar hun kansen liggen om rendement te verbeteren. Uit het onderzoek, uitgevoerd door Management Centrum, blijkt dat het resultaat van de deelnemende bedrijven op peil blijft.

Winst blijft goed, maar er zijn onderlinge verschillen 

De winstgevendheid van installatiebedrijven blijft op peil. Net als in 2021 bedroeg het gemiddelde bedrijfsresultaat voor belasting 9% van de omzet. Er valt wel iets op kijkend naar de onderlinge verschillen. Een derde van de bedrijven maakt namelijk misschien te weinig winst. Zij hebben een resultaat voor belasting van minder dan 5% van de omzet. Dit terwijl de branche de wind mee heeft qua werk en kampt met personeelstekorten. 

Benieuwd naar meer conclusies uit het onderzoek? Download dan hier een voorbeeldrapportage van het verdiepend bedrijfsvergelijkend onderzoek en bekijk hier het webinar voor praktische tips. Bekijk ook de kerngegevens 2022 voor een overzicht van exploitatie- en productiviteitscijfers per klasse bedrijfsomvang. 

Trends En Ontwikkelingen Tnpaars Rgb

Wil je meer informatie over branchecijfers en de onderzoeken vanuit Techniek Nederland? Klik dan hier.

Neem contact op