Kennissessie Leidraad Vertraging En Verstoring
Home Nieuws 2024 Behandelde informatie op Kennissessie Leidraad vertraging en verstoring

Wanneer een project niet volgens afspraak verloopt, dan in het belang van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer om het project toch succesvol af te ronden. Om hierbij te helpen is de Leidraad Vertraging en Verstoring opgesteld, waarin betrokken partijen praktische handvatten vinden van voorbereidingsfase tot en met de uitvoeringsfase. Op 28 mei organiseerden Techniek Nederland en Bouwend Nederland een kennissessie over de leidraad en de toepassing hiervan in de praktijk.

De kennissessie werd geleid door Jouke van der Schors (redactielid van de leidraad) en Stan Putter (voorzitter van de redactie). Zij namen de deelnemers mee in de opzet van de leidraad met een verdieping op de aanbevelingen, het berekenen van de financiële gevolgen en de wijze waarop rechters en arbiters omgaan met vorderingen tot vergoeding van schade en/of kosten.

Jouke van der Schors zei: 

“Het was zeer interessant om met leden van Techniek Nederland en Bouwend Nederland te discussiëren over het voorkomen en oplossen van vertraging en verstoring in bouwprojecten. Deze discussie bevestigt dat goed omgaan met vertraging en verstoring tussen opdrachtgever en aannemer cruciaal is voor het succes van een project. De praktische handvatten uit de leidraad helpen de uitvoerende teams hierbij.”

Eén van de deelnemers - Robert de Vos, Bedrijfsadviseur Risk & Contractmanagement bij Breman – deelde ook zijn ervaringen: 

“Het was voor mij een zinvolle bijeenkomst waar ik nieuwe inzichten en creatieve ideeën heb opgedaan. Wat me vooral is bijgebleven, is het uiteraard het belang van het tijdig en schriftelijk beroepen op vertraging en het belang om de opdrachtgever al voor contractvorming duidelijk te maken dat afwijken van de planning tot (onnodige) kosten kan leiden”.

Download Tnpaars Rgb

Download

Wil je de Leidraad Vertraging en Verstoring downloaden? Download deze hier (na inloggen).

Neem contact op