Verwarmingsinstallatie
Home Nieuws 2024 Overgangsregeling Vakbekwaamheid WVWAS loopt af

De overgangsregeling Vakbekwaamheid Erkenningsregeling Watervoerende Warmteafgiftesystemen loopt af op 31 december 2024. In 2023 zijn door InstallQ een aantal erkenningsregelingen ten aanzien van bijvoorbeeld onderhoud aan gastoestellen of verwarmingsinstallaties omgezet naar een nieuwe erkenningsregeling Watervoerende Warmteafgiftesystemen. Voor de omzetting was een overgangsregeling ingesteld die eindigt op 31 december 2024, dus er zijn nog een kleine drie maanden te gaan.

Door InstallQ is aan de betreffende installateurs eerder een brief gestuurd waarin het stappenplan uiteen is gezet om deze erkenning te borgen. De reacties die we hierop hebben ontvangen vanuit de betrokken vakcommissies zijn besproken met InstallQ.

De nieuwe regeling betekent dat alle geregistreerde bedrijven onder de erkenning “Watervoerende Warmteafgiftesystemen” moeten voldoen aan de vakbekwaamheidseisen van de nieuwe erkenningsregeling voor Watervoerende Afgiftesystemen. Wat je daarvoor moet doen vind je terug op de website InstallQ.nl - Watervoerende Warmteafgiftesystemen. Ook kun je nagaan of je beschikt over de juiste diploma’s op Diplomalijst-Watervoerende-Warmteafgiftesystemen-10012024.pdf.

Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen of onduidelijkheden zijn, neem dan gerust even contact op met het secretariaat van InstallQ via telefoonnummer 085-0410590 (kies optie 1).

Neem contact op