Stapel Kranten 3 24 1920X1080
Home Nieuws 2024 Vincent Sapuletej, Techniek Nederland: Overheid stelt scherpere kaders voor zzp'ers

Zzp’ers krijgen binnenkort te maken met nieuwe afkortingen, denk aan DBA, Vbar, BAZ, WTTA. De overheid gaat volgend jaar al handhaven op schijnzelfstandigheid. In de vorm van correctieverplichtingen en naheffingsaanslagen. Bovendien komen er ook nog nieuwe wetten aan, Vincent Sapuletej legt uit.

Op pagina 6 lees je het interview met moeder en zoon die de leiding hebben bij Installatiebedrijf Wijnhoven. Hoe gaan deze twee generaties met elkaar om op de werkvloer en waar botst het weleens? Petra Wijnhoven en Frits Geenen vertellen. Verder kun je lezen hoe twee jeugdvrienden een warme overname pleegden. Dit in tegenstelling tot wat er in de markt gebeurt; afgelopen tijd zijn veel installatiebedrijven overgenomen door grotere partijen of private equity funds. Voormalig eigenaren Noud en Yvonne van ’t Hullenaar droegen hun bedrijf bewust over aan een medewerker en zijn compagnon. Een gesprek met de nieuwbakken eigenaren Twan en Jaap. En verder lees je op pagina 11 hoe vier vrouwen hun mannetje staan bij de Zeeuwse Verwarmings Unie. Een aanstekelijk verhaal

Wat nog meer?

AI, robotisering en industrialisatie gamechangers zijn voor onze branche. Vanaf november is het rapport beschikbaar dat hierover is gemaakt op basis van het onderzoek dat wij hierover deden. Lees daarin welke gevolgen AI, robotisering en industrialisatie hebben en wat Techniek Nederland gaat doen om die ontwikkelingen te laten landen.

Maar je leest ook over wat je als bedrijf kunt doen bij overcapaciteit. En hoe het gonst rond onze arbeidsmarktcampagne ‘Je kunt zoveel meer in de techniek’. Een hoogtepunt de afgelopen maanden was de zomercampagne. Onder de titel ‘Werk waar je energie van krijgt’ gingen we deze zomer het land door. Vakantievierders die naar het strand gingen, naar Schiphol, de grens over of naar een pretpark: wij wisten ze te vinden en zetten ze aan het denken over hun (volgende) baan. Dat het werkte was te zien aan een toename in de afgenomen tests. Ook lees je wat er op stapel staat voor de komende periode. En tot slot: je kunt je ook weer aanmelden voor de Techathon’24 die dit najaar plaatsvindt in Woerden. Dit en nog veel meer in deze september-editie van De Verbinding.

Verzekeringen

Ook ditmaal tref je bij De Verbinding de nieuwsbrief van Techniek Nederland Verzekeringen aan.  Deze editie gaat onder andere over de zorgverzekering 2025 die exclusief voor leden van Techniek Nederland, hun medewerkers en gezinsleden is. Nieuw bij Techniek Nederland Verzekeringen is de Bedrijfs Risico Scan en het medewerkerspakket Privé Voordelig Verzekerd. Met de Bedrijfs Risico Scan krijg je snel inzicht in de risico's die je loopt en de manier waarop je je het beste kunt verzekeren. Met het medewerkerspakket Privé Voordeling Verzekerd vinden je medewerkers gegarandeerd de goedkoopste verzekeringen voor hun woning en voertuigen. In een tijd waarin alles duurder wordt een kans om iets extra's te doen voor je medewerkers zonder zelf kosten te hoeven maken. Daarnaast kun je ook dit jaar profiteren van 50% korting op je eindfactuur van de Branche Vitaliteitscheck. Pak die kans. En we besteden aandacht aan de arbeidsongeschiktheidsverzekering die in 2027 verplicht wordt voor zzp’ers.

Dit en meer, je leest het allemaal in De Verbinding.
Naar de pagina Verbinding. Hier kun je eerdere uitgaven downloaden.