Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Reparatie Meet-up: Let’s fix it

show

Hoe maken we reparatie aantrekkelijk? We nodigen je van harte uit om in gesprek te gaan met ondernemers, creatieven, wetenschappers en bestuurders op de Meet-Up van Techniek Nederland, LDE centre for Sustainability en TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Indien gewenst kun je je aanmelden voor de reservelijst. Zodra er een plaats beschikbaar komt, ontvang je bericht. 

Let's fix it!
Vijftig jaar geleden was het heel gebruikelijk je spullen te repareren als ze stuk gingen. Stofzuigers, broodroosters, wasmachines, ze gingen vaak decennia lang mee. Met de toenemende welvaart is de gewoonte om te repareren verdwenen. Wat stuk is verdwijnt vaak in de afvalbak. Hoe kan het anders? Hoe ziet een wereld eruit waarin we spullen repareren in plaats van weggooien? Welke mechanismen houden de cultuur van weggooien in stand? Wat kunnen we doen om reparatie weer aantrekkelijk te maken? Welke wetten staan reparatie in de weg, en gaat het Europese ‘Right to Repair’ helpen? Hoe verleid je consumenten tot reparatie en wat vraagt het van designers?

Reparatieworkshops 14.15 - 15.00 uur

  • Erik Schalk van Road2Work neemt de workshopdeelnemers mee in de geschiedenis van het ontwerp van de laptop. En het effect van het design op de totale levenscyclus van de laptop.
  • Reparateur Justin Ashford (The Art of Repair) neemt je in zijn interactieve lessen volledig mee in zijn passie over de reparatie van smartphones en tablets.
  • Fashion repair. Klaar met wegwerpfashion? Leer je eigen kleding met de hand herstellen. Door het Repair Café Delft.

Programma 15.00 - 17.00 uur

14.30 uur

Ontvangst

15.00 uur Welkom en Crash course circulaire economie
15.10 uur Ervaringen met reparatie
Jan Post (directeur/eigenaar de Reparatiewinkel), Kees Grimmelikhuisen, leidinggevende techniek en repair café, Foenix Ambachtscentrum Apeldoorn.
15.25 uur Kansen en uitdagingen voor reparatie
Martin Hof (Branchemanager Consumentenelektronica Techniek Nederland), Jorien van Hoogen (Consumentenbond), Maja Valstar (beleidscoördinator Ministerie Infrastructuur en Waterstaat).
15.40 uur Kansen en uitdaging volgens de wetenschap
Bas Flipsen (assistant professor en lecturer TU Delft, Industrieel Ontwerpen), Ruth Mugge (hoogleraar Duurzaam Consumentengedrag, TU Delft, faculteit Industrieel Ontwerpen en part-time hoogleraar Responsible Marketing Amsterdam Business School), Rene Repasi (Hoogleraar Public and Private Interests Erasmus School of Law, lid van het Europees Parlement enrapporteur voor de nieuwe Right to Repair-wetgeving).
16.00 uur Pauze
16.15 uur Lokale kansen voor reparatie
Maaike Zwart (wethouder duurzaamheid, werk & inkomen, economie, gemeente Delft), Nicolet Dukker (secretaris-directeur Avalex).
16.30 uur Zaalgesprek
16.45 uur Aanbieden whitepaper ‘Reparatie in de circulaire economie’
16.50 uur Wrap up en networkborrel

 

 


 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neemt dan contact op met Linda Hartensveld via l.hartensveld@technieknederland.nl of 088 5432 747.

 

 

Leden

Niet-leden

13.15 uur: Reparatieworkshops
15.00 uur: Welkom en tafeldiscussies 
16.00 uur: Pauze
16.15 uur: Lokale kansen voor reparatie
16.50 uur: Wrap up en netwerkborrel

Locatie

Firma van buiten

Adres

Thijsseweg 1
2629 JA Delft

Datum en tijdstip

2023-11-13T13:15:00
2023-11-13T16:50:00
2023-11-13T13:15:00 2023-11-13T13:15:00 Nederland