Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Webinar: Wie is aansprakelijk bij een ongeval met een ZZP’er?

oproep tot veilig werken
primary

Ken jij de juridische valkuilen bij de inhuur van zzp’ers? En hoe regel je een vertrouwenspersoon? Experts geven je praktische hulp bij deze en andere kwesties waarmee je jouw medewerkers en je bedrijfsvoering in topconditie houdt. Na de webinar ken je ook de  waarde van een verdiepende RI&E en ben je weer up-to-date met de nieuwste arbowetgeving, het beleid van de Inspectie en meer.

Met de webinar Veilig Werken Middenkader en Management voorkom je verzuim, uitval en kosten. Maak je deel uit van het middenkader en management? Schrijf je dan ook in en stel je vragen aan de professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid. Zij nemen je mee in actuele wetgeving ontwikkelingen met betrekking tot veilig en gezond werken en geven je tips die jou ontzorgen.

Datum en tijdstip

Woensdag 13 maart
09:30 - 13:00
Schrijf je kosteloos in

Programma

Inloopspreekuur: juridische valkuilen bij de inhuur van zzp’ers vermijden
Een zzp’er voert een klus voor je uit en krijgt een ongeval. Wie is er verantwoordelijk? Een jurist laat het zien aan de hand van voorbeelden en geeft je tips waarmee je valkuilen vermijdt.

De vertrouwenspersoon wettelijk verplicht? Hoe dan?
Het hebben van een vertrouwenspersoon is nog niet wettelijk verplicht. Wil je dit goed ingeregeld hebben en zodoende een sociaal veilige werkcultuur creëren dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. In deze module gaan we hier verder op in.

De waarde van een verdiepende RI&E (o.a. gevaarlijke stoffen, fysieke belasting of PSA)
Blijkt uit de bedrijfs-RI&E dat er problemen zijn én dat er onvoldoende zicht is op die problemen en de (achterliggende) oorzaken? Dan is een verdiepende RI&E verplicht. Welke instrumenten gebruik je hiervoor en hoe ga je aan de slag met de actiepunten die hieruit naar voren komen?

De laatste ontwikkelingen met betrekking tot veilig en gezond werken
Met welke nieuwe ontwikkelingen en veiligheidsvoorschriften krijg je binnenkort te maken? We bespreken onder andere de Arbowet en het beleid van de Inspectie, de Governance Code Veiligheid in de Bouw, de Veiligheidsladder 2.0 en de nieuwe aanpak zelfonderzoek (GAO).

Bezoek ook de Praktijkdagen Veilig Werken voor monteurs

Ben je een monteur of uitvoerend leidinggevende? Dan moet je voldoen aan de arbowetgeving en verplichte certificaten op zak hebben. Bezoek dan eens één van de zes Praktijkdagen Veilig Werken 2024.  Of bezoek de speciale Veilig Werken Ochtend- en Middagsessies op 6 maart.

De praktijkdagen veilig werken zijn een initiatief van Techniek Nederland en Arbo Techniek.